Coreea de Sud promite legături strânse cu Ucraina şi o relaţie bună cu Rusia

92
Coreea de Sud promite legături strânse cu Ucraina şi o relaţie bună cu Rusia - 1-1715236036.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol s-a angajat să cultive o bună relaţie cu Rusia, dar în acelaşi timp să menţină legăturile strânse cu Ucraina, spre care el exclude cu toate acestea orice livrare directă de armament, informează agenţia AFP.

Coreea de Sud este un important exportator de arme, căruia SUA şi aliaţii săi europeni îi solicită să facă mai mult pentru a ajuta Kievul. Însă Yoon a subliniat, într-o conferinţă de presă, că poziţia fermă a ţării sale este de a nu furniza nicio armă letală unei ţări aflate în conflict.

„Seulul face tot ce poate pentru a furniza un ajutor umanitar şi un ajutor pentru reconstrucţie, în acord cu spiritul Constituţiei”, a declarat preşedintele sud-coreean.

Potrivit lui Yoon, relaţiile ţării sale cu Moscova au fost afectate de ceea ce Seulul şi Washingtonul prezintă drept livrări de arme ale Coreei de Nord către Rusia, pentru a fi utilizate în Ucraina.

„Exportul de arme ofensive din Coreea de Nord nu doar că susţine desfăşurarea ilegală a războiului împotriva Ucrainei, ci de asemenea încalcă clar sancţiunile Consiliului de Securitate ale ONU legate de armele nucleare nord-coreene”, a subliniat Yoon Suk Yeol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2751 secunde