Sondaje electorale în Franța:

Crimele de la Toulouse nu vor influența votul în alegerile prezidențiale

170
Mai bine de opt francezi din zece afirmă că asasinatele de la Toulouse și Montauban vor avea un impact redus asupra votului lor în alegerile preziențiale, care va fi influențat în primul rând de problemele economice și sociale, potrivit unor sondaje publicate marți.

Un procent de 81% dintre francezi afirmă că "acest caz al criminalului de la Toulouse nu va avea un impact important" asupra votului lor în alegerile prezidențiale, față de 17% care susțin contrariul.

Francezii vor ține cont, înainte de orice, atunci când vor vota, de puterea de cumpărare - în proporție de 42% și de șomaj - în proporție de 30%. Tema insecurității este considerată prioritară de numai 8% dintre repondenți, potrivit acestei anchete realizată luni de Institutul BVA, la o săptămână după crimele din regiunea Toulouse, și publicată de Le Parisien.

Candidatul socialist Francois Hollande este considerat cel mai credibil în privința tuturor temelor, mai puțin în privința Europei, unde este devansat de către președintele-candidat Nicolas Sarkozy, iar în privința temei insecurității cei doi se află la egalitate.

Sondajele privind intenția de vot par, de ase-menea, să arate un impact slab al crimelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Martie 2012
Stire din Actual : A murit "bestia" de la Toulouse
Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Actual : Carderi români prinși în Franța
Pagina a fost generata in 0.1997 secunde