DOLIU ÎN LUMEA MUZICALĂ! A murit un legendar star rock. "A fost fără ezitare un gigant al muzicii"

497
DOLIU ÎN LUMEA MUZICALĂ! A murit un legendar star rock.
Muzicianul american David Crosby, pionier al genului folk rock şi cofondator al trupei The Byrds şi mai apoi al formaţiei Crosby, Stills, Nash and Young, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunţat joi agentul său, relatează AFP.

Revista Variety a fost prima care a anunţat moartea muzicianului atât de influent pentru muzica anilor 1960-1970 în Statele Unite, citând în exclusivitate un comunicat de presă al soţiei sale Jan Dance, care a menţionat o "boală lungă".

Graham Nash şi-a exprimat pe Facebook "profunda tristeţe" pentru acest "gol imens", fără a ascunde însă "relaţia volatilă" dintre cei doi.

"Însă ceea ce a însemnat întotdeauna cel mai mult pentru David şi pentru mine a fost bucuria pură a muzicii pe care am făcut-o împreună, sunetul pe care l-am descoperit şi prietenia profundă împărtăşită în toţi aceşti ani", a scris Graham Nash.

"A fost fără ezitare un gigant al muzicii", a afirmat, la rândul său, Stephen Stills prin intermediul unui agent. "Sensibilitatea sa armonică nu era decât cea a unui geniu", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5203 secunde