Drogul care face ravagii în SUA a ajuns și în Europa! Substanţa necrozează țesuturi și duce la amputări!

133
Drogul care face ravagii în SUA a ajuns și în Europa! Substanţa necrozează țesuturi și duce la amputări! - xilazina-1712818199.jpg

Articole de la același autor

Este alertă în Europa după ce s-au semnalat primele cazuri de consum a unui drog extrem de puternic, care a făcut ravagii în Statele Unite. O substanță periculoasă, deja responsabilă pentru o criză de sănătate în Statele Unite, a pătruns acum pe piața drogurilor din Marea Britanie și a fost asociată cu cel puțin 11 decese, arată cercetările.



Xilazina, un tip de tranchilizant destinat animalelor, clasificat ca o „amenințare emergentă” de Casa Albă, cauzează leziuni necrotice dureroase care pot duce la amputații, iar utilizarea sa poate fi letală în caz de supradozaj, scrie tvr.info.ro

Recent, drogul a fost descoperit la 16 persoane în Marea Britanie și a fost asociat cu 11 decese, începând cu cazul unui bărbat de 43 de ani, în mai 2022. Acesta a fost primul deces legat de xilazină raportat în afara Americii de Nord și primul în Marea Britanie.

Cercetătorii sunt îngrijorați de faptul că xilazina s-a răspândit într-o varietate mai largă de substanțe ilicite în Marea Britanie, inclusiv cocaină, tablete contrafăcute de codeină și diazepam (Valium), precum și vape-uri de canabis THC.

Nu au fost încă raportate cazuri de folosire a acestui drog în Romania, ţara noastră confruntându-se cu creșterea consumului de droguri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4828 secunde