După Franța, și Portugalia este în alertă din cauza ploșnițelor. "Nivelul de infestare este foarte ridicat"

516
După Franța, și Portugalia este în alertă din cauza ploșnițelor.

Articole de la același autor

Companiile de dezinsecţie din Portugalia au avertizat că a crescut numărul comenzilor pentru tratarea problemelor legate de ploşniţele de pat din această ţară, în special în marile centre, precum Lisabona, unde susţin că e o autentică "plagă", transmite EFE.

"Nu putem răspunde tuturor solicitărilor, pentru că nivelul de infestare, mai ales în zona Lisabonei, este foarte ridicat", a declarat pentru EFE Joao Leitao, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Control al Dăunătorilor Urbani (ANCPU) din Portugalia, explicând că în această vară au fost "mult mai multe" cazuri.

Parisul a tras un semnal de alarmă în urmă cu câteva săptămâni cu invazia sa de ploşniţe, ajunse pe scaunele din cinematografe şi pe cele de la metrou şi tren, şi care a determinat Primăria să ceară ajutorul statului francez, dar aceste insecte nu sunt o noutate pentru locuitorii Portugaliei, iar în aceste zile sunt subiect de articole în presa lusitană.

Prezenţa lor a crescut exponenţial în ultimii 10 ani, odată cu explozia turismului, deoarece ploşniţele călătoresc cu uşurinţă în valizele călătorilor şi ajung să se instaleze în saltelele şi canapelele din oraşul de destinaţie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.673 secunde