Egiptul, de acord să permită trecerea de ajutor umanitar în Gaza

297
Egiptul, de acord să permită trecerea de ajutor umanitar în Gaza - ap23290280049395-1697722342.jpg

Articole de la același autor

Ajutoarele umanitare aşteptate de palestinienii din Fâşia Gaza vor putea începe să tranziteze prin punctul de trecere Rafah, dinspre Egipt, vecin cu enclava aflată sub asediu de când Hamas a atacat Israelul, au anunţat preşedinţii american şi egiptean.


Ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi, a declarat miercuri că ţara sa va considera drept “o declaraţie de război” orice încercare a Israelului de „expulzare a palestinienilor din Cisiordania”, o deplasare forţată pe care Egiptul, care se învecinează cu Fâşia Gaza, o respinge de asemenea.


Miercuri, în plină vizită a preşedintelui Joe Biden în Israel, Statele Unite s-au opus prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate care cerea o "pauză umanitară" între Hamas şi statul evreu. Washingtonul a criticat textul pentru că nu a menţionat "dreptul Israelului de a se apăra", notează Agerpres.


Joe Biden se va adresa naţiunii din Biroul Oval joi seara, în direct, în legătură cu Israelul şi Ucraina, la o zi după călătoria sa la Tel Aviv.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6987 secunde