Video Deputatul Stelian Ion: "PSD şi PNL sunt principalii vinovaţi pentru păstrarea pensiilor speciale"

2131
Deputatul Stelian Ion:
USR Constanţa a organizat joi o conferinţă de presă în cadrul căruia s-a discutat pe larg despre problema pensiilor speciale. La eveniment au fost prezenţi deputatul Stelian Ion, senatorul Remus Negoi şi George Gima, candidat USR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Stelian Ion a vorbit despre problema pensiilor speciale şi, evident, nu a ratat ocazia să atragă atenţia că PSD şi PNL sunt principalii vinovaţi pentru păstrarea pensiilor speciale.

„Pensiile speciale, după cum știți, acest subiect este de foarte mare interes. USR a fost partidul care a adus acest subiect în prim planul atenției publice. Datorită nouă a fost inclusă o rubrică care viza partea de pensii speciale. Acest domeniu al pensiilor este unul cu foarte mari probleme. Inechităţile sunt foarte mari. Am promovat de ani de zile ideea desfiinţării pensiilor speciale și ajustarea acelor pensii care nu pot fi desfiinţate integral. Am propus nişte modificări de substanță. PSD și PNL și-au dat mâna și în loc să dea o lege care să rezolve această problemă, nu au făcut altceva decât să salveze cu disperare aceste pensii speciale. Ei au votat în Parlament legea pentru menținerea acestor pensii. Avem de a face cu o reașezare a acestei legi. Pensia domnului Ciucă scade de la 18.000 de lei la 16.000 de lei. Nu se simte. Diferența este aproape cât o pensie pe care o încasează un pensionar normal. Ei nu au cum să justifice pretenții atât de mari de la statul român. Suntem de acord ca cei care aduc o contribuție majoră societății să fie retribuiţi foarte bine. Ideea de a face o reformă cum mimează ei, este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Vor să tărăgăneze aceste schimbări pe o perioadă de 40 de ani. Sunt schimbări foarte mici, se diminuează cu o fărâmă aceste pensii speciale iar ele cu timpul vor creşte. Dacă unui pensionar normal i se va mări pensia cu 200 de lei, unui astfel de special i se va mări cu 2000 de lei. Am atacat această lege în Parlament, am venit cu amendamente. Din păcate, este o lege odioasă. O mostră de escrocherie politică. Ei vor să arate și să o prezinte ca pe o mare realizare. Rămâne de văzut dacă la nivelul Comisiilor Europene se vor închide ochii. Contextul îi favorizează pe cei de la putere. Cei din PSD și PNL nu au rezolvat această problemă”, a declarat Stelian Ion.

La rândul lui, senatorul Remus Negoi a întărit ideea lui Stelian Ion şi a vorbit şi el în câteva cuvinte despre acest subiect.

„Marcel Ciolacu a promis la începutul verii că va organiza o sesiune extraordinară pentru a pune de acord deciziile CCR. La Senat nu s-a întâmplat acest lucru. A trecut vara și aproape că a trecut și toamna și șmecherește au vrut să introducă pe ordinea de zi o lege atât de importantă fără să o discute cu noi. Am luat cuvântul, am încercat să blocăm pe procedură această acțiune a lor. Ei au adăugat niște șmecherii. S-a încălcat și regulamentul Senatului care presupunea că o comisie foarte importantă să fi fost raportoare pentru aceste legi. Nu s-a întâmplat nimic. Fără nicio surpriză, nu au votat doar ei, ci și UDMR și AUR. Atât la Senat cât și la Camera Deputaților votează cot la cot cu PSD fără nicio rezervă. Este un partid extremist. Dacă noi ne uităm la tot ceea ce s-a întâmplat în urmă în această privință, nu putem să nu ne gândim la ce va urma. Toate partidele au votat în trecut pentru măriri de impozite și taxe și acum pentru păstrarea pensiilor speciale”, a adăugat şi Remus Negoi.

George Gima priveşte încrezător către alegerile europarlamentare

După epuizarea subiectului care a privit problema pensiilor speciale, George Gima a explicat care va fi rolul său în cazul în care va ajunge europarlamentar.

Gima este de părere că USR are o echipă mai mult decât competentă care poate reprezenta România în Parlamentul European, la un nivel mult mai avansat decât au făcut-o celelalte partide până la acest moment.

„La începutul săptămânii, USR și-a prezentat echipa pe care o va trimite în campania pentru alegerile europarlamentare. Sunt onorat că mă aflu pe această listă. Vrem să punem Constanța pe harta Europei. Pe lângă tot ceea ce se întâmplă în regiunile apropiate și pe lângă provocările economice este important pentru Constanța să creăm punți de legătură cu mai multe instituții. Sperăm că țara va avea un nou guvern. USR își propune să coalizeze un pol de dreapta care să reprezinte o a treia cale pe care românii să o aleagă anul viitor. Avem PSD și PNL, avem un partid extremist și noi credem că putem prezenta o echipă pentru Parlamentul European cu un nivel de competență cu mult peste cel pe care îl au ei. Iată că USR reușește sa îi aducă la București pe cei mai importanți reprezentați ALDE din întreaga Europă. Este important să trimitem în Parlamentul European oameni care se pricep. Eu sunt constănțean. Am făcut liceul la Mircea cel Bătrân, apoi facultatea la Ovidius. Am lucrat în Franța, Africa și America de Sud iar apoi m-am întors în țară alături de Stelian Ion”, a încheiat George Gima.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2945 secunde