Senatorul constănțean Remus Negoi, despre pensiile speciale: "Aceşti privilegiaţi sunt apăraţi"

1323
Senatorul constănțean Remus Negoi, despre pensiile speciale:

Articole de la același autor

Comisiile juridică, pentru muncă, apărare şi constituţionalitate ale Senatului au acordat, în săptămâna care tocmai s-a încheiat, raport favorabil modificărilor aduse legii pensiilor speciale pentru a răspunde obiecțiilor de neconstituționalitate formulate de CCR. Unul dintre amendamente stabilește pensionarea la 60 de ani a magistraților abia peste 39 de ani.

Proiectul a intrat la votul în plen miercurea trecută, după care va pleca la Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz.

Senatorul Remus Negoi, de la USR Constanţa, condamnă cu îndârjire promulgarea acestui proiect şi nu este de acord cu aşa ceva.

„PSD şi PNL au rezolvat rapid în Senat legea pensiilor speciale. Magistraţii se vor pensiona la 60 de ani, însă abia din 2062, adică peste 39 de ani. Am protestat în Plenul Senatului, alături de colegii mei din USR, împotriva legii care îi apără pe privilegiaţii cu pensii speciale. Specialii primesc pensii uriaşe în timp ce românii plătesc taxe mai mari. Marcel Ciolacu și acoliții lui din PNL şi-au angajat răspunderea pe o lege a creșterii taxelor. Pentru a finanța clientela de partid, sinecurile, pensiile speciale și șpăgile, vor mai mulți bani de la români. Concret, planul lui Ciolacu înseamnă creșteri de taxe în mediul privat și dezmăț la stat pe banii publici. Măsurile fiscale ale lui Ciolacu lovesc în toți românii și îngroapă IMM-urile și micile afaceri, dar nu se ating de politruci și clientela politică a PSD și PNL. Microîntreprinderile vor plăti mai mult la stat, angajații din IT, construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne cu mai puțini bani în buzunar şi vor crește prețurile pentru că se mărește TVA-ul. Taxele Guvernului Ciolacu lovesc în toți românii care muncesc pentru a-i susține pe bugetarii de lux”, a declarat Remus Negoi.

Mai mult decât atât, Remus Negoi a întărit ideea că USR se va lupta până la capăt, cu ultimele arme, pentru a opri această lege.

Negoi spune că se va ajuge la CCR, acolo unde cei din USR vor pune pe masa judecătorilor mai multe documente care arată că această lege nu ar trebui să fie în vigoare.

„Noi, USR, ne luptăm pentru a-i opri. Planul lui Ciolacu de a lovi toți oamenii care muncesc pentru a avea ei bani de sinecuri și pensii speciale ar trebui să intre în vigoare de la jumătatea lunii octombrie. Adică de azi, mâine. Nu îi vom lăsa. Atacăm la Curtea Constituțională legea lui Marcel Ciolacu de creștere a taxelor. Este o lege abuzivă, antieconomică și neconstituțională. Legea nu va intra în vigoare înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale. Am intrat în posesia avizului elaborat de experții din cadrul Ministerului Justiției. Sunt zeci de pagini de amendamente privind neconstituționalitatea legii, alături de alte argumente ale experților noștri. Pe toate le vom pune pe masa judecătorilor de la CCR şi vom avea o motivaţie extrem de puterenică.

Dacă avem o Curte Constituțională dreaptă, mărirea taxelor nu are cum să rămână în vigoare”, a mai spus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5537 secunde