Preşedintele Egiptului cere controlul natalităţii, pentru reducerea presiunii demografice

135
Preşedintele Egiptului cere controlul natalităţii, pentru reducerea presiunii demografice - 1-1693987029.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a cerut „organizarea libertăţii de a face copii”, dând ca exemplu politica Chinei de a promova naşterea unui singur copil în fiecare familie, transmite agenţia AFP.

Sissi a afirmat că este nevoie de 400.000 de naşteri pe an la populaţia de 105 milioane a Egiptului, iar în 2022, s-au înregistrat aproape 2,2 milioane de naşteri.

Preşedintele a intervenit imediat după ce ministrul sănătăţii şi populaţiei, Khaled Abdel Ghaffar, afirmase la o reuniune a oficialităţilor de la Cairo că „a face copii este o libertate totală”.

„Nu sunt de acord cu ideea dumneavoastră că a face copii ţine de libertatea totală. Să lăsăm libertatea unor oameni care ar putea să nu cunoască amploarea problemei? Până la urmă, preţul va fi plătit de toată societatea şi de statul egiptean”, a spus Sissi. „Trebuie să organizăm această libertate, altfel va provoca o catastrofă”, a insistat el.

Şeful statului egiptean, care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istorie, a reamintit că Beijingul a luat această decizie în 1968 şi abia în 2015 a permis tuturor familiilor să aibă al doilea copil. „Chinezii au reuşit astfel politica de control demografic”, a arătat el.

Observatorii apreciază că Sissi va candida la primăvară pentru al treilea mandat de preşedinte. El obişnuieşte să ţină discursuri lungi şi să atace frecvent „revoluţia” din 2011 care l-a răsturnat de la putere pe autocratul Hosni Mubarak.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8829 secunde