Casa Albă: Phenianul va plăti un preţ pentru orice livrare de arme către Rusia

183
Casa Albă: Phenianul va plăti un preţ pentru orice livrare de arme către Rusia - 1-1693986141.jpg

Articole de la același autor

Phenianul va plăti un preţ pentru orice livrare de arme către Rusia în războiul declanşat de aceasta contra Ucrainei, a avertizat Casa Albă, informează agenţia Reuters.

„Acest lucru nu ar trimite o imagine bună a Coreei de Nord şi nord-coreenii vor plăti preţul în sânul comunităţii internaţionale”, a declarat consilierul pentru securitate naţională american Jake Sullivan, răspunzând într-o conferinţă de presă la o întrebare despre discuţii active între Moscova şi Phenian privind livrările de arme.

Potrivit cotidianului The New York Times, liderul nord-coreean Kim Jong Un ar urma să se deplaseze la Vladivostok, în Extremul Orient rus, la bordul unui tren blindat în cursul acestei luni, pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit ziarului american, Putin ar dori ca Phenianul să vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc, în timp ce Coreea de Nord ar fi în căutarea de tehnologie avansată pentru fabricarea de sateliţi şi submarine cu propulsie nucleară, precum şi de ajutor alimentar.

Ultima întâlnire între liderul de la Kremlin şi cel nord-coreean a avut loc în aprilie 2019, tot la Vladivostok.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7843 secunde