Rusia a numit un nou şef al forţelor aerospaţiale

182
Rusia a numit un nou şef al forţelor aerospaţiale - 1-1692776391.jpg

Articole de la același autor

Rusia a numit un nou şef interimar al forţelor sale aerospaţiale pentru a-l înlocui pe generalul Serghei Surovikin, care a dispărut din prim-plan după o scurtă revoltă a mercenarilor Wagner împotriva conducerii armate în iunie, informează agenţia de presă de stat RIA, citată de Reuters.

În timpul revoltei din 22-24 iunie, Surovikin, care a comandat la un moment efortul general de război al Rusiei în Ucraina, a apărut într-un video, arătând inconfortabil şi fără însemne, îndemnându-l pe liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, să se retragă.

De la revoltă, care a fost încheiată prin negocieri şi un acord, instituţii de ştiri neconfirmate din Rusia şi străinătate au spus că Surovikin a fost investigat pentru posibilă complicitate la revoltă şi ţinut în arest la domiciliu.

„Fostul şef al Forţelor Aeriene şi Spaţiale Ruse, Serghei Surovikin, a fost eliberat din funcţie, în timp ce generalul-colonel Viktor Afzalov, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, acţionează temporar în calitate de comandant şef al Forţelor Aeriene”, a declarat o sursă anonimă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3031 secunde