Emisfera nordică începe o nouă săptămână de caniculă

90
Emisfera nordică începe o nouă săptămână de caniculă - emisfera-nordica-1689595769.jpg

Articole de la același autor

Emisfera nordică a început luni o nouă săptămână sub o căldură apăsătoare, în Europa fiind aşteptate temperaturi de peste 40°C cum este cazul în Italia sau chiar alerte de caniculă în Spania, incendii devastatoare care continuă să facă ravagii în Canada şi California, relatează AFP.

Până la 48°C sunt aşteptate la începutul săptămânii în Sardinia. În Spania, care iese deja dintr-o săptămână înăbuşitoare, agenţia meteorologică a emis duminică un cod portocaliu pentru luni, anunţând temperaturi de 38°C până la 42°C pe zone mari din peninsulă şi în Insulele Baleare, precum şi cod roşu (pericol extrem) pentru luni în zone din Andaluzia şi marţi în Aragon, Catalonia şi Mallorca (42°C până la 44°C).

Consecinţele acestor temperaturi crescute s-au simţit deja în Insulele Canare, pe insula La Palma, unde un incendiu a devastat 5.000 de hectare de teren în acest weekend şi a cauzat evacuarea a 4.000 de persoane. În Europa, unde încălzirea globală evoluează într-un ritm de două ori mai rapid decât media globală, potrivit experţilor, mai multe ţări sunt afectate în mod deosebit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.689 secunde