Erdogan: „Raidul aerian turc din Irak nu a vizat o clinică, ci un adăpost al PKK”

199
Erdogan: „Raidul aerian turc din Irak nu a vizat o clinică, ci un adăpost al PKK” - erdogan-1629635042.jpg

Articole recomandate

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezminţit, sâmbătă seară, că ţinta raidului turc care s-a soldat, marţi, cu opt morţi în nord-estul Irakului a fost o clinică, afirmând că a fost vorba despre o bază a Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP.

„Contrar alegaţiilor organizaţiei teroriste, ţinta lovită nu era un spital sau un centru medical, ci unul dintre adăposturile acestei organizaţii”, a afirmat Erdogan, în cadrul unei discuţii telefonice cu prim-ministrul irakian Mustafa al-Kadhimi, potrivit unui comunicat al preşedinţiei turce.

Erdogan a mai spus că încercuirea PKK determină organizaţia să adopte „acest gen de minciuni” şi că Turcia acţionează cu „o mare sensibilitate” atunci când desfăşoară astfel de operaţiuni.

Raidul aerian efectuat, marţi, de Turcia asupra unei clinici din Sinjar, în nord-vestul Irakului, unde era tratat un membru PKK, s-a soldat cu opt morţi. Potrivit autorităţilor locale, patru angajaţi ai clinicii şi patru combatanţi au fost ucişi.

Combatanţii făceau parte din brigada a 80-a a coaliţiei lui Hashd al-Shaabi, apropiată de PKK şi formată din membri ai minorităţii yazidi, persecutată de gruparea Statul Islamic din 2014.

Foto: newscoop.com 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1837 secunde