Tony Blair: Abandonarea Afganistanului de către Occident este periculoasă”

208
Tony Blair: Abandonarea Afganistanului de către Occident este periculoasă” - tony-1629635088.jpg

Articole recomandate

Fostul premier britanic Tony Blair, în mandatul căruia Marea Britanie a intrat în războiul din Afganistan, în 2001, alături de Statele Unite, a criticat, sâmbătă, abandonarea ţării de către occidentali, relatează AFP.

„Abandonarea Afganistanului şi a poporului său este tragică, periculoasă şi inutilă, nu este nici în interesul lor, nici al nostru”, a scris Tony Blair într-un articol postat pe site-ul fundaţiei sale.

„Privind consecinţele deciziei de a preda Afganistanul aceluiaşi grup de la care a început masacrul din 11 septembrie şi în aşa fel încât pare să scoată în evidenţă umilinţa noastră, întrebarea care se pune aliaţilor şi duşmanilor este: a pierdut Occidentul toată voinţa strategică?”, a remarcat fostul premier britanic.

Foarte criticat pentru dorinţa sa de a urma SUA în Afganistan şi Irak, Tony Blair explică faptul că strategia actuală a occidentalilor va fi în detrimentul acestora pe termen lung.

„Lumea nu mai ştie ce reprezintă Occidentul, atât de evident este încât decizia de retragere din Afganistan în acest mod a fost motivată nu de strategie, ci de politică, Am făcut-o în aplauzele tuturor grupurilor jihadiste din lume”, a apreciat el.

„Rusia, China şi Iranul observă şi profită de aceasta. Angajamentele asumate de liderii occidentali vor fi considerate evident ca o monedă devalorizată”, a menţionat fostul premier britanic.

Foto: reuters.com / Pete Sweeney

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7184 secunde