Georgia a adoptat definitiv legea asupra transparenţei influenţei străine

144
Georgia a adoptat definitiv legea asupra transparenţei influenţei străine - 1-1716969488.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul georgian a respins veto-ul prezidenţial asupra legii agenţilor străini, în pofida ameninţărilor cu represalii din partea UE şi SUA şi a protestelor opoziţiei şi ONG-urilor, relatează agenţiile internaţionale de presă.

84 de deputaţi din cei 104 prezenţi au votat în favoarea legii asupra transparenţei influenţei străine, care după un vot precedent a fost blocată prin veto de preşedinta pro-europeană Salomé Zurabişvili.

Conform acestei legi, descrisă de opoziţia georgiană şi de ONG-uri drept „legea rusească”, mass-media şi ONG-urile finanţate din străinătate într-un procent mai mare de 20% vor trebui să prezinte o dată pe an declaraţii publice asupra acestei finanţări.

Potrivit guvernului de la Tbilisi, în prezent peste 80% din fondurile destinate presei şi ONG-urilor în Georgia provin din surse puţin transparente şi ar putea fi folosite pentru acţiuni de destabilizare înaintea alegerilor parlamentare din 26 octombrie.

Premierul georgian Irakli Kobajidze acuzat-o pe preşedinta Zurabişvili de trădare şi a avertizat că suveranitatea ţării este în pericol. În replică, Zurabişvili a declarat că „deasupra Georgiei atârnă umbra Rusiei şi adevăratul drum pentru păstrarea independenţei este menţinerea legăturilor cu UE şi SUA”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5357 secunde