Tbilisi acuză un oficial ucrainean că vrea să răstoarne guvernul georgian

77
Tbilisi acuză un oficial ucrainean că vrea să răstoarne guvernul georgian - 1-1695107691.jpg

Articole de la același autor

Georgia a acuzat un înalt oficial ucrainean că a pregătit o lovitură de stat pentru a răsturna guvernul acestei ţări din Caucaz, într-un moment în care relaţiile dintre Tbilisi şi Kiev sunt tensionate, informează agenţia AFP.

Georgia este acuzată că a cooperat cu Kremlinul, chiar dacă militari ruşi au fost dislocaţi în regiunile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud din 2008, anul invaziei ruse.

Serviciul de Securitate Naţională din Georgia l-a acuzat pe Georgi Lortkipanidze, adjunctul şefului serviciului de contraspionaj militar ucrainean, de complot în vederea „răsturnării violente a guvernului” cu complicitatea unui stat străin.

Lortkipanidze este un fost adjunct al ministrului de interne din Georgia.

Serviciul georgian de Securitate Naţională a mai numit, printre complicii georgienilor care luptă cu trupele ruseşti în Ucraina, un fost bodyguard al fostului preşedinte aflat în închisoare Mihail Saakaşvili, care în trecut a deţinut funcţii oficiale în Ucraina. „Unii dintre aceştia sunt antrenaţi în apropierea graniţei dintre Ucraina şi Polonia”, conform sursei citate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5145 secunde