Grecia a spus „da” căsătoriei între persoane de acelaşi sex

129
Grecia a spus „da” căsătoriei între persoane de acelaşi sex - 1-1708072154.jpg

Articole de la același autor

Grecia a spus „da” căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi dreptului de a adopta copii pentru părinţii de acelaşi sex, o reformă majoră a societăţii realizată de premierul conservator Kyriakos Mitsotakis care o consideră drept „un punct de cotitură pentru drepturile omului”, scrie agenţia AFP.

Odată promulgată legea, această ţară mediteraneană, în care influenta Biserică Ortodoxă s-a opus cu înverşunare reformei, va deveni a 37-a ţară din lume, a 17-a ţară din Uniunea Europeană şi prima ţară creştin-ortodoxă care a legalizat adopţia pentru părinţii de acelaşi sex.

Din cei 254 de deputaţi prezenţi în parlamentul unicameral, 176 au votat pentru, 76 împotrivă şi doi s-au abţinut, la finalul a două zile de dezbatere uneori aprinse.

Adoptarea proiectului de lege era aşteptată datorită sprijinului mai multor partide ale opoziţiei de stânga. Dar Mitsotakis s-a confruntat cu o rebeliune din partea celei mai conservatoare aripi a partidului său Noua Democraţie, opusă acestei reforme. Reales confortabil anul trecut, el a făcut din căsătoria între persoane de acelaşi sex o măsură emblematică a celui de-al doilea mandat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.418 secunde