Hamas anunţă că a lansat o rachetă cu rază de acţiune mai lungă asupra oraşului israelian Eilat

908
Hamas anunţă că a lansat o rachetă cu rază de acţiune mai lungă asupra oraşului israelian Eilat - file2023110128l0hdcb-1699122254.jpg
Ramura armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a lansat sâmbătă o nouă rachetă cu rază de acţiune mai lungă asupra zonei de sud a Israelului, informează dpa, scrie Agerpres.


Brigăzile al-Qassam au anunţat că au lansat o rachetă Ayyash 250 asupra oraşului-port Eilat, în punctul cel mai sudic al Israelului.


Aceasta este o rachetă produsă de Hamas, care, potrivit organizaţiei islamiste palestiniene, are o rază de acţiune de 250 de kilometri.


Armata israeliană a anunţat că un atac dinspre Fâşia Gaza a fost identificat în urma alertei cu rachetă în regiunea Arava, la nord de Eilat.


Proiectilul a fost interceptat de sistemul israelian de apărare antirachetă Arrow. Nu s-au înregistrat victime, potrivit primelor informaţii, au declarat paramedici.


Oraşul-port Eilat de la Marea Roşie găzduieşte numeroase persoane ce au fost evacuate din sate după masacrul declanşat de Hamas în zona de frontieră cu Fâşia Gaza pe 7 octombrie. În total, circa 250.000 de israelieni şi-au părăsit casele din cauza războiului în Gaza şi a luptelor de la frontiera cu Libanul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3972 secunde