Iată ce a promis Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern

701
1
Iată ce a promis Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern - ciolacu-1718958525.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, pe ordinea de zi a ședinței guvernului, de astăzi, 21 iunie, se află introducerea salariului minim european.  „Introducem azi salariul minim european în România, în concordanță cu directiva europeană și după consultări cu partenerii sociali. Urmărim protejarea puterii de cumpărare, un câștig salarial mediu brut cât mai apropiat de 50% din salariul mediu net pe economie și raportarea la productivitatea muncii”, a explicat prim-ministrul Marcel Ciolacu, citat de antena3.ro.

Potrivit actului pus în dezbatere de Ministerul Muncii, salariul minim european va fi format din 50-52% salariul mediu brut, la care se adaugă indicatori precum: inflație, rata de creștere a salariilor din România si productivitatea. Agenții economici apreciază că formula stabilită de Ministerul Muncii pentru a determina salariul minim european ar putea face ca acesta să ajungă la 3800-4200 de lei.

Salariul minim european își propune să păstreze puterea de cumpărare a angajaților cu venituri mici.

Deși salariul minim va fi adoptat astăzi, acesta ar putea intra în vigoare abia din ianuarie 2025, asta pentru că mediul de afaceri nu ar putea susține o nouă creștere a salariului minim.

În prezent, salariul minim pe economie este 3300 lei brut, iar de la 1 iulie, va ajunge la 3700 lei brut, din care 300 de lei sunt scutiți de taxe.

 

Comentează știrea

Viorel petrila
Marti, 25 iunie

La pensionarii militari când va hotărâți sa dați un procent cât de mic! Vad ca sunteți darnic la civili atât în activitate cât și la pensie dar la militari 0! Mulțumim domnule Prim-ministru!

Pagina a fost generata in 0.3892 secunde