În ciuda scandalului internațional, președintele din Panama susține că țara lui NU e un paradis fiscal

128
În ciuda scandalului internațional, președintele din Panama susține că țara lui NU e un paradis fiscal - panama-1460528071.jpg

Articole recomandate

Președintele Panama, Juan Carlos Varela, a cerut marți guvernului francez "să reconsidere" decizia sa de a include din nou țara sa pe lista paradisurilor fiscale, în caz contrar amenințând cu represalii "diplomatice", transmite AFP, citată de Agerpres.

Guvernul de la Ciudad de Panama "ține la poziția sa și cere guvernului francez, cu fermitate și respect, să își reconsidere poziția", a declarat șeful statului în fața reprezentanților presei, dând asigurări că Franța se înșală și că această măsură "nu este necesară".

"Dacă guvernul francez nu își reconsideră poziția, guvernul panamez se va vedea obligat să ia măsuri diplomatice", a adăugat Juan Carlos Varela fără să precizeze natura acestora.

"Panama este deschisă dialogului" și "ne vom îndrepta spre un acord cu OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), dar nu sub "constrângere", a adăugat președintele Varela la finalul unei reuniuni cu reprezentanți ai sectorului financiar din țară.

Pe 8 aprilie, Franța a anunțat că din 2017 va reînscrie acest mic stat din America Centrală pe lista paradisurilor fiscale de unde l-a retras în 2012 și că va solicita OCDE să facă același lucru.

Parisul a reacționat astfel la publicarea, pe 3 aprilie, a anchetei 'Panama Papers' dezvăluind o vastă rețea de evaziune fiscală, în care sunt implicați înalți responsabili politici, miliardari și celebrități din întreaga lume, scoasă la lumină prin intermediul a 11,5 milioane de documente provenite de la cabinetul de avocatură panamez Mossack Fonseca.

De la primele dezvăluiri ale Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigații, Panama este acuzată din toate părțile din cauza legislației sale favorabile sistemelor fiscale off-shore și a atitudinii în sens contrar tendinței mondiale spre transparență fiscală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5346 secunde