Israelul a bombardat o țintă militară din Liban

251
Israelul a bombardat  o țintă militară din Liban - bombardamenteisrael-1377266084.jpg

Articole recomandate

Aviația militară israeliană a bombardat o țintă militară din Liban, ca represalii la tirul cu rachete lansate dinspre această țară și care au căzut în partea de nord a statului evreu, transmite agenția Reuters. Potrivit unei surse militare israeliene, a fost bombardată o bază teroristă de lângă localitatea Na’ameh, situată între capitala Beirut și orașul Sidon.

Patru rachete au fost trase din sudul Libanului, una fiind interceptată de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome, alte două au lovit zone populate, dar nu au provocat victime, iar cea de-a patra se presupune că a căzut în mare. Atacul a fost revendicat pe Twitter de un responsabil al Brigăzilor Abdallah Azzam, o grupare legată de al-Qaida, care a mai revendicat atacuri similare asupra statului evreu în anii 2009 și 2011.

Într-o declarație premergătoare atacului asupra Libanului, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Peter Lerner, a declarat că țara sa nu va tolera nicio agresiune teroristă provenită de pe teritoriul libanez. Anterior și premierul Benjamin Netanyahu a avertizat cu o posibilă ripostă: "Oricine ne face rău, sau încearcă să ne facă rău, trebuie să știe că îl vom lovi", a spus el într-o intervenție televizată, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7251 secunde