Jumătate din victimele traficului de persoane din UE sunt din România

194
Jumătate din victimele traficului de persoane din UE sunt din România - persoane-1669051737.jpg

Articole de la același autor

50% din victimele traficului de persoane, din UE, sunt cetăţeni români, iar numărul copiilor exploataţi sexual este în creştere, pe măsură ce vârsta acestora a scăzut, în perioada pandemiei. Cei mai mici copii exploataţi sexual în România încep de la vârsta de trei ani, potrivit Libertatea


La nivelul celor 27 de ţări din Uniunea Europeană, jumătate dintre victimele traficului de persoană sunt români.



Silvia Tăbuşcă, reprezentant al Centrului European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică – ECLER, spune că statul român şi-a demonstrat incapacitatea de a-şi proteja cetăţenii, iar acum are de gestionat şi situaţia refugiaţilor din Ucraina, o altă ţară cu probleme privind exploatarea sexuală a cetăţenilor săi, chiar şi înainte de război.

„Ambele ţări, şi România şi Ucraina, dacă ne uităm pe stratisticile Uniunii Europene, prezintă cel mai mare număr de victime ale traficului de persoane identificate în ultimii ani. România prezintă undeva la 50% din totalul victimelor cetăţeni ai Uniunii Europene. Deci la nivelul celor 27 de ţări, jumătate din victimele identificate sunt cetăţeni români.

Ceea ce este o pondere extraordinar de mare şi, prin urmare, statul român a demonstrat deja că nu are capacitatea să-şi protejeze propriii cetăţeni împotriva acestui fenomen care, în ultimii ani, a căpătat amploare”, spune Silvia Tăbuşcă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9642 secunde