Lausanne: Noi negocieri internaționale, pe fondul continuării bombardamentelor din Siria

88
Lausanne: Noi negocieri internaționale, pe fondul continuării bombardamentelor din Siria - alep-1476523709.jpg

Articole recomandate

Reprezentanți ai SUA, Rusiei și țărilor din Orientul Mijlociu implicate în conflictul sirian se reunesc sâmbătă, la Lausanne (sud-vestul Elveției), pentru a încerca încă o dată să ajungă la un acord privind încetarea violențelor în Siria, în contextul continuării bombardamentelor ruse în orașul Alep, din nordul Siriei, transmite Agerpres.ro.


Reuniunea, ce urmează să înceapă în jurul prânzului, se desfășoară într-o atmosferă marcată de tensiuni între Rusia și Occident. Acesta din urmă acuză Moscova de comiterea unor 'crime de război' la Alep, oraș ale cărui cartiere de est, aflate sub controlul rebelilor, sunt supuse bombardamentelor începând din 22 septembrie.

Statele Unite, care nu doresc să trateze dosarul sirian doar în cadrul unor convorbiri bilaterale cu Rusia, vor ca la discuții să fie prezente și țări din regiune 'care au cea mai mare influență asupra evenimentelor din teren', a explicat un diplomat american, sub acoperirea anonimatului.

''Nu mă aștept la un anunț important la finalul acestei reuniuni. Acesta va fi un proces extrem de dificil'', a adăugat el.

''Nu aștept nimic special'' de la această întâlnire, a estimat, la rândul său, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov.

La reuniunea de la Lausanne vor fi prezenți și diplomați din Turcia, Arabia Saudită și Qatar, țări care îi susțin pe rebelii sirieni. De asemenea, vor lua parte emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, și reprezentanți ai Egiptului, Irakului și Iordaniei.

Începând din martie 2011, conflictul din Siria s-a extins și agravat, cauzând moartea a cel puțin 300.000 de persoane. Peste 13,5 milioane de sirieni, printre care șase milioane de copii, au nevoie de ajutor umanitar, potrivit ONU.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1891 secunde