Lavrov: Moscova "nu va ierta" SUA pentru că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi

214
Lavrov: Moscova

Articole de la același autor

Serghei Lavrov a plecat la New York unde va fi prezent luni și marți la ONU. Din delegație vor lipsi jurnaliștii ruși pentru că nu au obținut viza de Statele Unite.


“Nu vom uita, nu vom ierta”, a avertizat Lavrov în faţa presei, denunţând o decizie “laşă” a Washingtonului.


“O ţară care se autointitulează cea mai inteligentă, cea mai puternică, cea mai liberă, cea mai corectă s-a dezumflat şi chiar a făcut un lucru stupid”, a deplâns Lavrov, ironic asupra faptului că, “Statele Unite, refuzând să acorde vize jurnaliştilor ruşi, au arătat”, potrivit acestuia, “ce valorează declaraţiile (lor) privind libertatea de expresie”.


Pe 24 aprilie, șeful diplomației ruse intenţionează să prezideze o reuniune privind “multilateralismul eficient în apărarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite”, iar ziua următoare să conducă o altă întâlnire, desfăşurată sub patronajul Rusiei, în care va fi abordată problema israeliano-palestiniană, informează Agerpres.


Rusia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU în aceasta lună, în plină ofensivă militară în Ucraina pentru care fost condamnată la nivel internaţional.
Acest nou episod de tensiuni între Moscova şi Washington survine la trei săptămâni după arestarea jurnalistului american în Rusia, Evan Gershkovich, suspectat de „spionaj” de către autorităţile ruse.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6505 secunde