Liderii europeni reacționează dur după atacul Rusiei asupra Ucrainei

190
Liderii europeni reacționează dur după atacul Rusiei asupra Ucrainei - liderieuropeni-1645729787.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană va trage la răspundere Moscova pentru atacul nejustificat asupra Ucrainei, a declarat joi şefa executivului blocului comunitar, Ursula von der Leyen.

„În aceste ore sumbre, gândurile noastre sunt cu Ucraina, cu femeile, bărbaţii şi copiii nevinovaţi care se confruntă cu acest atac neprovocat şi le este frică pentru viaţa lor”, a scris Ursula von der Leyen într-un mesaj postat pe Twitter. „Vom trage Kremlinul la răspundere”, a avertizat şefa Comisiei Europene în acelaşi mesaj.

„Astăzi dimineață devreme, trupele rusești au invadat Ucraina, o țară liberă și suverană. Încă o dată, în centrul Europei, femei, bărbați și copii nevinovați mor sau se tem pentru vieților lor. Condamnăm acest atac barbar și argumentele cinice care îl justifică. Este președintele Putin, care readuce războiul în Europa. În aceste ore întunecate, Uniunea Europeană și oamenii săi sunt alături de Ucraina și poporul său. Ne confruntăm cu un act de agresiune fără precedent a conducerii ruse împotriva unei țări suverane, independente. Ținta Rusiei nu este doar Donbas, ținta nu este doar Ucraina, ținta este stabilitatea în Europa și ordinea păcii mondiale. Și îl vom trage la răspundere pe președintele Putin pentru acest lucru”, a mai spus Ursula von der Leyen. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5639 secunde