Liderul grupului Wagner: La Bahmut, luptă între 12.000 şi 20.000 de soldaţi ucraineni şi opun o rezistenţă feroce

338
Liderul grupului Wagner: La Bahmut, luptă între 12.000 şi 20.000 de soldaţi ucraineni şi opun o rezistenţă feroce - 1-1678220156.jpg
Liderul grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a estimat marţi, 7 martie, că în oraşul Bahmut din estul Ucrainei asediat de trupele ruse luptă între 12.000 şi 20.000 de soldaţi ucraineni, care opun forţelor ruse o rezistenţă înverşunată, relatează agenţia EFE.

"Zi şi noapte" se dau acolo lupte încrâncenate, "ucrainenii nu fug nicăieri", a remarcat Prigojin într-un mesaj transmis de serviciul său de presă.

"Oamenii lui Zelenski nu se sfârşesc, aruncă alţi mii şi mii în maşina de tocat carne", adaugă el, manifestându-şi totuşi admiraţia faţă de soldaţii ucraineni, care "mor în masă pentru Bahmut şi se predau doar în ultimă instanţă". "Nu mai spuneţi că sunt laşi! Ei sunt la fel ca noi, au acelaşi sânge", a mai scris liderul grupării Wagner despre soldaţii ucraineni.

Prigojin mai spune că trupele ruse simt la Bahmut pe propria lor piele "furia" preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ale cărui trupe nu duc deloc lipsă de arme şi muniţii, în timp ce combatanţii Wagner încă nu primesc din partea Moscovei muniţiile, armele, vehicule şi echipamentele militare de care au nevoie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7401 secunde