Ucraina estimează că armata Rusiei pierde 500 de oameni pe zi la Bahmut

198
Ucraina estimează că armata Rusiei pierde 500 de oameni pe zi la Bahmut - ucraina-estimeaza-1678011129.jpg

Articole de la același autor

Armata rusă suferă pierderi colosale în lupta pentru Bahmut, oraş din estul Ucrainei, a declarat, duminică, ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, pentru cotidianul german Bild.

„Pierderile ruşilor sunt de ordinul a 500 de morţi şi răniţi în fiecare zi”, a spus el, adăugând că militarii ruşi nu sunt altceva decât carne de tun în tacticile de tip tocător de carne folosite de către Moscova.

Numărul nu a putut fi verificat independent, notează dpa, care aminteşte că în oraşul Bahmut se duc lupte grele de câteva uni de zile.

Grupul de mercenari Wagner este deosebit de activ în zonă. Liderul său, Evgheni Prigojin, considerat un apropiat al Kremlinului, a recrutat anterior bărbaţi din închisorile ruse. Potrivit unor relatări, tocmai în rândul acestor recruţi pierderile sunt extraordinar de mari.

Organizaţia pentru drepturile omului „Rusia în spatele gratiilor” a estimat recent că, din cei 50.000 de mercenari recrutaţi din puşcării, doar 10.000 mai sunt încă pe front. Restul au fost ucişi, răniţi, capturaţi sau au dezertat.

Potrivit lui Reznikov, Bahmut este un loc simbolic pentru ruşi şi de aceea fac eforturi atât de mari pentru a-l captura. Totuşi, capturarea oraşului nu va influenţa cursul luptelor din regiunea Donbas, a declarat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4383 secunde