Lipsa zăpezii perturbă mai multe evenimente montane în întreaga lume

100
Lipsa zăpezii perturbă mai multe evenimente montane în întreaga lume - zapadalipsa-1673031783.png

Articole de la același autor

Vremea blândă şi lipsa zăpezii de pe vârfurile muntoase din Franţa perturbă organizarea mai multor competiţii şi evenimente, care au trebuit amânate sau chiar anulate, relatează AFP.

De la mijlocul lunii decembrie, vremea excepţional de blândă însoţită de ploi a topit zăpada, forţând mai multe staţiuni să-şi închidă pârtiile de schi.

Potrivit organizaţiei Domaines skiables de France (DSF), care reprezintă operatorii celor 250 de staţiuni de schi franceze, 45% din pârtii erau deschise pe 5 ianuarie. Doar staţiunile situate la mare altitudine, în special în Savoia sau în Alpii de Sud, reuşesc să-şi menţină majoritatea domeniilor schiabile deschise.

Aceste condiţii meteorologice au cauzat anularea anumitor competiţii, precum etapa a IV-a a E-Trophée Andros, programată la Tignes (Savoia) pe 13 şi 14 ianuarie.

„Dezgheţul din ultimele săptămâni şi prognoza meteo pentru următoarele zile cu absenţa frigului extrem, precum şi revenirea zăpezii abundente săptămâna viitoare nu sunt favorabile pregătirii circuitului (situat la o altitudine de 1.550 de metri, n. red)”, au explicat organizatorii într-un comunicat.

La Ain, este programată cea de-a 39-a ediţie a cursei de câini de sanie Retordica, care a trebuit sa fie anulată din cauza lipsei zăpezii la începutul sezonului, a indicat Federaţia franceză de pulka şi de sănii cu câini.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5972 secunde