MAE face apel la românii din Siria să părăsească țara

319

Articole recomandate

Având în vedere deteriorarea situației de securitate din Siria, din ultimele zile, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea transmisă cetățenilor români de a evita călătoriile în această țară iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil.

Ministerul Afacerilor Externe solicită cetățenilor români prezenți pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-și înregistra prezența și transmite propriile coordonate, precum și pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situații de urgență, să poată beneficia, la cerere, de asistența statului român, spune MAE într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cadrul Departamentului Consular funcționează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetățenii români afectați de actuala situație din Siria pot suna 24/24, pentru asistență și informații consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informații transmise prin Internet, la adresa de mail: [email protected].

Forțele siriene bombardau violent, luni dimineața, cu obuze de mortier orașul Homs, centrul mișcării de contestare a regimului, provocând mai multe victime, au anunțat militanții, citați de AFP.

Televiziunile arabe difuzau imagini în direct din oraș, care înfățișează coloane de fum ce se ridică spre cer, pe fondul chemărilor la rugăciune.

Un bombardament precedent, produs sâmbătă la Homs (centru), a provocat moartea a peste 230 de persoane, potrivit opoziției siriene, care a vorbit despre un "masacru".

Siria se confruntă din martie 2011 cu un val de proteste violente față de regimul Bashar Al-Assad, acțiunile de reprimare soldându-se, potrivit estimărilor ONU, cu aproximativ 6.000 de morți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7681 secunde