Marea Britanie rămâne statul european cel mai afectat de noul val al pandemiei. Record de cazuri noi într-o singură zi

181
Marea Britanie rămâne statul european cel mai afectat de noul val al pandemiei. Record de cazuri noi într-o singură zi - covid222-1640157674.jpg

Articole recomandate

Mesele în familie și festivitățile de sărbători sunt incerte în multe țări, din cauza tulpinii „Omicron”, care se răspândește cu o viteză uluitoare.


Noua variantă a coronavirusului a fost identificată deja în 89 de țări și va înlocui varianta Delta până la începutul anului viitor, estimează Organizația Mondială a Sănătății.


Deși nu pare să provoace îmbolnăviri severe, noua tulpină este mai contagioasă, ceea ce înseamnă mai mulți bolnavi, într-un timp mai scurt. Asta poate pune o presiune extraordinară pe spitale.


Marea Britanie rămâne statul european cel mai afectat de noul val al pandemiei. Numai marți s-au înregistrat puţin peste 90.600 de cazuri noi şi 172 de decese. Cele mai multe infectări sunt cu noua tulpina, Omicron. Cu toate astea, Guvernul a anunţat că nu va introduce restricţii noi înainte de Crăciun. În acest moment, măştile sunt obligatorii în locuri închise aglomerate, precum mijloacele de transport în comun și magazinele, dar nu și pe stradă. Iar accesul în restaurante sau alte locuri aglomerate se face cu dovada vaccinării sau a unui test negativ.


Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Nu credem, în acest moment, că avem destule dovezi care să justifice măsuri mai drastice înainte de Crăciun. Continuăm să monitorizăm tulpina Omicron îndeaproape. Dacă situaţia se deteriorează, vom fi pregătiţi să luăm măsuri”.


În Spania, în provincia Catalonia, responsabilii propun închiderea cluburilor, barurilor, discotecilor și interzicerea circulației între 1 noaptea și 6 dimineața, dar și reducerea numărului de persoane care au acces în restaurante sau la reuniuni private.


Tomas Guell, psiholog: „Nu trebuie să fim mereu împreună, în persoană. Trebuie să găsim şi alte metode ca să facem asta. Putem sta de vorbă cu ajutorul altor mijloace de comunicare. Din fericire, suntem în secolul 21. Dar, înainte de toate, sper că economia nu se va prăbuşi. Pentru că, dacă se întâmplă asta, nu ne mai rămâne nimic”.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5429 secunde