Miniştrii de externe din G7 îşi subliniază unitatea în faţa tensiunilor cu Rusia şi China

104
Miniştrii de externe din G7 îşi subliniază unitatea în faţa tensiunilor cu Rusia şi China - 1-1681804935.jpg

Articole de la același autor

Grupul celor şapte ţări puternic industrializate (G7) a declarat, marţi, 18 aprilie, că este mai unit ca oricând, criticând presiunile suplimentare exercitate de China asupra Taiwanului şi ameninţarea Rusiei de a amplasa arme nucleare în Belarus, şi transmiţând un avertisment sever ţărilor care ar oferi asistenţă Rusiei în războiul din Ucraina, relatează agenţia AFP.

„Forţa solidarităţii între miniştrii de externe din G7 este la un nivel nemaivăzut până acum”, a declarat şeful diplomaţiei nipone, Yoshimasa Hayashi, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce a găzduit o reuniune a grupului în staţiunea japoneză Karuizawa.

Demonstraţia de unitate vine după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, luna aceasta, că UE ar trebui să îşi reducă dependenţa faţă de SUA şi a avertizat asupra unei crize în Taiwan.

Beijingul consideră Taiwanul ca fiind teritoriu chinez şi nu a renunţat la utilizarea forţei pentru a prelua controlul asupra insulei guvernate democratic. Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a declarat că numai locuitorii insulei îşi pot decide viitorul.

Comunicatul G7 subliniază că dubla chestiune a intervenţiei militare ruse în Ucraina şi temerile privind o acţiune similară a Chinei împotriva Taiwanului au fost în centrul reuniunii de trei zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0808 secunde