Ministrul apărării britanic: Regatul Unit ar trebui să-şi majoreze cheltuielile militare la 3% din PIB

124
Ministrul apărării britanic: Regatul Unit ar trebui să-şi majoreze cheltuielile militare la 3% din PIB - 1-1710409349.jpg

Articole de la același autor

Ministrul apărării britanic, Grant Shapps, s-a pronunţat, într-o dezbatere despre finanţarea forţelor armate ale ţării sale, pentru majorarea cheltuielilor militare ale Regatului Unit la 3% din produsul intern brut (PIB), informează agenţia DPA.

Aflat într-o vizită în Polonia, Grant Shapps a cerut includerea ţintei de 3% din PIB pentru apărare în programul electoral al Partidului Conservator, afirmând: „Vreau un buget mai mare”.

„Apărarea este cea mai bună cale de a ne proteja de un conflict militar - trebuie să le arăţi adversarilor - şi de aceea sunt clar favorabil (unei ţinte de 3% din PIB). Trăim într-o lume mai periculoasă, unde îl avem pe preşedintele rus Vladimir Putin care obţine puncte pe linia frontului”, a spus ministrul britanic.

În 2022, un studiu realizat de Royal United Services Institute sugera că pentru o creştere a bugetului apărării la 3% din PIB în 2030 ar fi nevoie de cheltuieli suplimentare de 157 de miliarde de lire sterline în perioada 2022-2030.

Apelul lui Shapps survine după ce ministrul pentru securitate internă Tom Tugendhat s-a pronunţat pentru majorarea imediată a bugetului de apărare de la 2,27% la 2,5% din PIB.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5166 secunde