Ministrul Educaţiei, vizită oficială în SUA. S-a întâlnit cu reprezentanţi ai Smithsonian

135
Ministrul Educaţiei, vizită oficială în SUA. S-a întâlnit cu reprezentanţi ai Smithsonian - ligia-deca-vizita-sua-t-1707843945.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, aflată în vizită în SUA, s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai celui mai mare complex muzeal şi de cercetare din lume - Smithsonian.


"În jurul Smithsonian s-a format o comunitate mare de profesori care valorifică, în scopul învăţării, colecţiile de artă, istorie, ştiinţe naturale şi astronomie. În acest sens, echipa Smithsonian a creat o multitudine de resurse educaţionale care pot fi folosite cu sau fără pregătire specială. Dintre acestea, peste 6 milioane de exponate pot fi utilizate şi de profesorii români datorită Laboratorului de învăţare Smithsonian", a scris, pe Facebook, Deca, aflată în vizită peste ocean în perioada 12 - 15 februarie.


Ea a susţinut că Ministerul Educaţiei va veni în sprijinul cadrelor didactice şi va face tot posibilul pentru a facilita accesul profesorilor români la cele mai bune resurse online.


"Experienţa echipei Smithsonian de dezvoltare a Laboratorului de învăţare mi-a confirmat că pentru a construi o astfel de platformă de succes este important să punem nevoile cadrelor didactice în centrul atenţiei: să înţelegem cerinţele lor şi să ne asigurăm că platforma este uşor de folosit în funcţie de interesele acestora - nivel de studiu, temă, mărimea grupului, de exemplu", a explicat Ligia Deca.


Ea a avut discuţii cu dr. Julia Nowakowska, directorul Biroului de Tehnologii Educaţionale, Natalie Brown, consilier diplomatic al Biroului pentru Relaţii Internaţionale, şi dr. Samantha Peterson, consilier al Biroului pentru Afaceri Globale din cadrul Smithsonian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2724 secunde