NAVĂ DE CONTAINERE, SECHESTRATĂ, în apropiere de Strâmtoarea Ormuz

393
NAVĂ DE CONTAINERE, SECHESTRATĂ, în apropiere de Strâmtoarea Ormuz - mscaries-1713015393.jpg

Articole de la același autor

Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei iranieni, armata ideologică a Republicii Islamice, au sechestrat sâmbătă un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunţat agenţia oficială Irna, relatează AFP.


"Un portcontainer cu numele MSC Aries a fost sechestrat de forţele speciale maritime" în cursul "unei operaţiuni la care a participat un elicopter în apropierea strâmtorii Ormuz", a scris Irna. Potrivit sursei citate, nava "care poartă pavilion portughez şi este administrată de societatea Zodiac, care îi aparţine capitalistului sionist Eyal Ofer", este "dirijată spre apele teritoriale" ale Iranului.


Anterior, două agenţii de securitate maritimă au anunţat că o navă a fost sechestrată sâmbătă în largul Emiratelor Arabe Unite de "autorităţi regionale". Una dintre acestea, societatea de securitate britanică Ambrey, a informat că a "văzut imagini cu trei indivizi care coboară rapid dintr-un elicopter pe ceea ce pare a fi un portcontainer".


Iranul "va suporta consecinţele alegerii sale de a agrava situaţia", a avertizat sâmbătă armata israeliană, care este în alertă în urma ameninţărilor cu represalii ale Teheranului, aliat cu mişcarea palestiniană Hamas.


Foto: Economica.net
foto cu rol ilustrativ


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5085 secunde