Donald Tusk îndeamnă Uniunea Europeană să ajute ţările vecine Ucrainei

132
Donald Tusk îndeamnă Uniunea Europeană să ajute ţările vecine Ucrainei - 1-1712907303.jpg

Articole de la același autor

Premierul polonez Donald Tusk a chemat Uniunea Europeană să ia în considerare un ajutor acordat ţărilor din prima linie ca vecine ale Ucrainei invadate de Rusia, notează agenţia AFP.

Liderul ţării vecine cu Ucraina şi apărător ferm al acestei ţări a vorbit, la Varşovia, alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a îndemnat statele membre să investească mai mult în apărare.

„Încă din primele zile ale războiului, Polonia a oferit Ucrainei tot ce a fost posibil şi chiar mai mult. Astăzi, Polonia trebuie să-şi construiască propria securitate. Noi, în ansamblu, şi nu numai Polonia, trebuie să ajutăm Ucraina cât mai mult posibil, iar întreaga Europă trebuie să se gândească mai activ cum să ajute ţări precum Polonia şi Estonia, care se află în prima linie”, a declarat Tusk.

„Dacă suntem o singură Europă, înseamnă că războiul este la uşa noastră. Acesta este motivul pentru care vom căuta toate mijloacele posibile pentru a sprijini Ucraina şi ţările cele mai vulnerabile la consecinţele acestui război”, a argumentat premierul polonez.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0028 secunde