Polonia va cere explicaţii Rusiei pentru o nouă încălcare a spaţiului său aerian

95
Polonia va cere explicaţii Rusiei pentru o nouă încălcare a spaţiului său aerian - 1-1711276298.jpg

Articole de la același autor

Varşovia va cere explicaţii Moscovei pentru o nouă încălcare a spaţiului său aerian de către o rachetă de croazieră rusă, a anunţat Ministerul polonez de Externe, relatează agenţia AFP.

„În primul rând, cerem Federaţiei Ruse să oprească loviturile aeriene teroriste împotriva populaţiei ucrainene şi a teritoriului Ucrainei, să pună capăt războiului şi să se ocupe de problemele interne ale ţării”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Pawel Wronski, într-un comunicat.

Armata poloneză a anunţat că o rachetă de croazieră lansată de Rusia împotriva unor ţinte din vestul Ucrainei a încălcat pentru scurt timp spaţiul aerian al Poloniei.

„Timp de circa 40 de secunde, una dintre rachetele de croazieră lansate în cursul nopţii de aviaţia Federaţiei Ruse a încălcat spaţiul aerian polonez”, a declarat comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze. „Obiectul a pătruns în spaţiul aerian polonez în apropierea satului Oserdow şi a rămas acolo timp de 39 de secunde”, a adăugat acesta, subliniind că racheta a fost observată de radarele militare pe toată durata zborului.

În urma acestui incident, au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6797 secunde