Noul guvern polonez intenţionează să abordeze problema despăgubirilor de război cu Germania

123
Noul guvern polonez intenţionează să abordeze problema despăgubirilor de război cu Germania - 1-1707813873.jpg

Articole de la același autor

Noul guvern de la Varşovia intenţionează să înceapă discuţii cu Germania pentru a soluţiona problema despăgubirilor pentru pagubele suferite de Polonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează agenţia DPA.

„În sens juridic şi formal, chestiunea despăgubirilor de război este închisă de mulţi ani”, a declarat, la Berlin, premierul polonez Donald Tusk după întrevederea cu cancelarul german Olaf Scholz. „Chestiunea reparaţiilor materiale, financiare şi morale nu a fost încheiată niciodată”, a adăugat el.

Tusk a subliniat că, spre deosebire de guvernul precedent condus de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), el doreşte să lucreze cu cancelarul Scholz „pentru a căuta forme de cooperare care nu vor fi fatale pentru relaţiile bilaterale în viitor”.

Guvernul PiS, care s-a aflat la putere din 2015 până la jumătatea lui decembrie 2023, solicitase peste 1.300 miliarde de euro de la guvernul german în octombrie 2022 drept despăgubiri pentru pagubele suferite de Polonia în Al Doilea Război Mondial. Executivul polonez a argumentat la acea vreme că ţări occidentale ca Franţa şi Olanda beneficiaseră de un tratament mai bun decât Polonia în perioada postbelică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.196 secunde