Premierul Poloniei îi critică pe republicanii americani care au blocat ajutorul pentru Ucraina. „Să vă fie ruşine!”

147
Premierul Poloniei îi critică pe republicanii americani care au blocat ajutorul pentru Ucraina. „Să vă fie ruşine!” - 1-1707403624.jpg

Articole de la același autor

Premierul polonez Donald Tusk i-a criticat, joi, 8 februarie, pe republicanii din Senatul SUA care au blocat o lege prin care se alocau noi ajutoare Ucrainei, informează agenţia DPA.

„Dragi senatori republicani din America. Ronald Reagan, care ne-a ajutat pe milioane dintre noi să ne redobândim independenţa, probabil se răsuceşte azi în mormânt. Să vă fie ruşine!”, a transmis Tusk.

Senatorii republicani au blocat, miercuri, un proiect de lege promovat de democraţi şi susţinut de preşedintele american Joe Biden, prin care Ucraina ar fi primit din nou miliarde de dolari pentru a rezista în continuare invaziei ruse.

Votul din Senat a pus capăt unui acord bipartizan negociat timp de mai multe săptămâni, prin care s-ar fi alocat fonduri atât pentru Israel, cât şi pentru Ucraina, în paralel cu măsuri mai stricte de control al migraţiei în SUA, dorite de republicani şi foarte importante pentru aceştia.

Fostul preşedinte Donald Trump, favorit în cursa pentru o nouă nominalizare drept candidat la Casa Albă din partea Partidului Republican, i-a încurajat pe senatori să blocheze legea.

Ronald Reagan, fost preşedinte al Statelor Unite din 1981 până în 1989, decedat în 2004, a contribuit semnificativ la încheierea Războiului Rece; la scurt timp după încheierea mandatului său, Uniunea Sovietică s-a prăbuşit. La Varşovia există un monument în memoria lui - o statuie amplasată nu departe de ambasada americană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4648 secunde