Parlamentul polonez solicită restructurarea media publice

157
Parlamentul polonez solicită restructurarea media publice - 1-1703060022.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul polonez a adoptat o rezoluţie prin care solicită reinstaurarea imparţialităţii serviciului public de media, la o săptămână după ce noul guvern condus de Donald Tusk a depus jurământul, relatează agenţia DPA.

În ultimii opt ani, posturile publice de radio şi televiziune poloneze şi agenţia de presă PAP deveniseră presa de partid a guvernului PiS (Partidul Lege şi Justiţie), care a „realizat în mod evident sarcini de propagandă”, indică rezoluţia votată de legislativul de la Varşovia.

Ministerul pentru Participarea Statului, care este implicat în media publice prin intermediul adunărilor generale ale acţionarilor, trebuie să ia acum măsuri corective.

Reorganizarea posturilor publice de radio şi TV este una dintre priorităţile noului guvern proeuropean condus de Donald Tusk. Criticile sunt îndreptate în special către postul naţional de televiziune TVP.

„Un astfel de serviciu public media aşa cum avem în prezent nu merită finanţare din buzunarele contribuabililor”, a spus Tusk.

Alegerile parlamentare poloneze din 15 octombrie au fost câştigate de o alianţă tripartită condusă de Donald Tusk. PiS, care s-a aflat la putere din 2015, se află acum în opoziţie.

Organizaţiile internaţionale au criticat maniera în care media publice din Polonia au acoperit campania electorală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.7585 secunde