Preşedintele Poloniei îi încredinţează premierului Mateusz Morawiecki sarcina de a forma guvernul

203
Preşedintele Poloniei îi încredinţează premierului Mateusz Morawiecki sarcina de a forma guvernul - 1-1699346986.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele polonez a anunţat că îi va da instrucţiuni prim-ministrului în funcţie să formeze un nou guvern după alegerile din octombrie, în care conservatorii la putere au obţinut primul loc fără a obţine însă o majoritate parlamentară, informează agenţia AFP.

„Am decis să încredinţez misiunea de a forma un guvern prim-ministrului Mateusz Morawiecki”, a declarat preşedintele Andrzej Duda într-un discurs televizat.

Morawiecki i-a mulţumit imediat într-o postare publicată pe Facebook. Partidul său Lege şi Justiţie (PiS) a obţinut primul loc la alegerile generale din 15 octombrie, dar nu şi majoritatea, şi are şanse mici să formeze o coaliţie, din cauza lipsei de parteneri de încredere.

„Dacă misiunea reprezentantului PiS nu va reuşi, Parlamentul va alege în următoarea fază un candidat la funcţia de prim-ministru şi îl voi numi fără întârziere”, a adăugat preşedintele Duda.

Pe locul doi s-a clasat opoziţia liberală condusă de Donald Tusk, care, dacă se aliază cu două partide mici, a Treia Calea de centru şi Stânga, ar putea aduna 248 de locuri, din cele 460 de mandate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4865 secunde