Morawiecki îl avertizează pe Zelenski să nu mai insulte niciodată Polonia

185
Morawiecki îl avertizează pe Zelenski să nu mai insulte niciodată Polonia - 1-1695543799.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki şi-a intensificat criticile faţă de declaraţiile recente ale preşedintelui ucrainean Volodmir Zelenski la Adunarea Generală a ONU, în disputa privind comerţul cu cereale, transmite agenţia DPA.

„Vreau să-i spun preşedintelui Zelenski că nu trebuie să-i mai insulte niciodată pe polonezi, aşa cum a făcut-o zilele trecute în apariţia sa la Naţiunile Unite”, a punctat Morawiecki.

Recenta retorică tăioasă dinspre Polonia survine cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative ce vor avea loc în această ţară pe 15 octombrie.

Comisia Europeană a decis recent să nu prelungească interdicţia privind importurile de cereale ucrainene în Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria, însă Polonia, Slovacia şi Ungaria au decis ulterior să impună unilateral măsuri restrictive, pentru a-şi proteja fermierii de competiţia din partea importurilor în creştere semnificativă din Ucraina.

Făcând aluzie la aceasta, Zelenski a declarat la ONU că este alarmat de cum „un teatru politic” legat de importuri de cereale între aliaţi joacă în favoarea Moscovei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4705 secunde