Polonia cere din nou Germaniei reparaţii de război, la comemorarea a 84 de ani de la invazia nazistă

192
Polonia cere din nou Germaniei reparaţii de război, la comemorarea a 84 de ani de la invazia nazistă - 1-1693726503.jpg

Articole de la același autor

Guvernul de la Varşovia a comemorat împlinirea a 84 de ani de la atacul nazist asupra Poloniei care a declanşat Al Doilea Război Mondial şi a cerut din nou reparaţii de război Germaniei, transmite agenţia EFE.

Preşedintele Andrzej Duda a condus o ceremonie la care au sunat sirenele de raid aerian, a fost înălţat drapelul polonez şi a fost intonat imnul Poloniei.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a susţinut un discurs în care a spus că încă nu au fost depăşite consecinţele invaziei germane şi că din cauza „timpului furat şi al celor cinci decenii pierdute, nimic nu este aşa cum ar fi trebuit să fie”. El a insistat că, deşi „Polonia şi Germania sunt astăzi partenere în UE, pentru a avea relaţii normale în viitor trebuie închis acest capitol negru, întrucât omagiile nu sunt suficiente şi este de asemenea nevoie de reparaţii, pe care le cerem neobosit”.

De partea sa, ministrul-consilier al ambasadei germane în Polonia, Robert Rohde, adjunct al ambasadorului, a spus în intevenţia sa la ceremonie că „încă şi astăzi sunt dificil de găsit cuvintele potrivite pentru a descrie actele monstruoase comise împotriva Poloniei” în Al Doilea Război Mondial.

Guvernul de la Varşovia a cerut oficial Germaniei, în septembrie anul trecut, să-i plătească 1.350 de miliarde de euro, invocând o evaluare făcută de o comisie alcătuită din economişti, avocaţi şi istorici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4903 secunde