Olaf Scholz solicita un parteneriat egal cu statele emergente din Asia, Africa şi America Latină

183
Olaf Scholz solicita un parteneriat egal cu statele emergente din Asia, Africa şi America Latină - 1-1693726997.jpg

Articole de la același autor

Cancelarul german Olaf Scholz cere un parteneriat egal cu statele emergente din Asia, Africa şi America Latină înaintea summitului G20 al economiilor majore din India, relatează agenţia DPA.

„Acesta este o mare obligaţie din partea noastră”, a declarat cancelarul într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk.

El a subliniat că multe state occidentale au o responsabilitate specială faţă de ţările de pe aceste continente din cauza istoriei lor coloniale. Germania a avut colonii în Africa şi Asia.

„Acesta este momentul în care investim totul pentru aceste condiţii de concurenţă echitabile”, a spus Scholz.

Liderii principalelor puteri economice din Grupul celor 20 intenţionează să se întâlnească, sâmbăta viitoare, în capitala indiană New Delhi, pentru un summit de două zile.

De la începutul mandatului său, Scholz s-a străduit să aprofundeze relaţiile cu ţările din Asia, Africa şi America Latină, inclusiv pentru a nu lăsa aceste continente sub influenţa Chinei şi Rusiei.

Anul trecut, Scholz a invitat India, Indonezia, Africa de Sud, Senegal şi Argentina la summitul G7 de la Elmau, în Bavaria. El susţine, de asemenea, includerea Uniunii Africane în G20.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1783 secunde