Germania exclude livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina

166
Germania exclude livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina - 1-1691138532.jpg

Articole de la același autor

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, şi-a reiterat reticenţa de a livra rachete de croazieră solicitate de Kiev pentru a respinge forţele ruse şi să urmeze astfel exemplul Marii Britanii şi al Franţei, potrivit agenţiei AFP.

O decizie cu privire la Taurus, rachete de croazieră aer-sol cu o rază de acţiune de peste 500 km, „nu constituie o prioritate”, a afirmat Boris Pistorius în marja unei vizite la o brigadă de vânători alpini în Bavaria. „Obiecţiile germane sunt evidente”, a spus în continuare el, evidenţiind raza de acţiune a acestui armament, care le-ar permite forţelor ucrainene să lovească mult în spatele liniei frontului din estul Ucrainei.

„Nici SUA nu furnizează acest tip de rachetă”, a adăugat ministrul german al Apărării.

Pe fondul contraofensivei dificile lansate de Ucraina împotriva trupelor ruse, ambasadorul ucrainean la Berlin a reiterat recent această cerere şi a primit sprijinul atât al opoziţiei conservatoare, cât şi al ecologiştilor şi liberalilor din FDP, membri ai coaliţiei de guvernare a cancelarului social-democrat Olaf Scholz.

Dar partidul cancelarului se teme de o escaladare a conflictului cu Rusia în cazul în care acest tip de armă ar fi pus la dispoziţia Ucrainei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8177 secunde