Vladimir Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex pe cale medicală

1569
Vladimir Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex pe cale medicală - 1-1690271248.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex atât ca act medical, cât şi în documentele de identitate oficiale, măsură care potrivit parlamentului rus este menită să prevină degenerarea copiilor şi adulţilor ruşi, dar care alarmează comunitatea LGBT, relatează agenţia EFE.

Legea a fost adoptată, pe 14 iulie, în unanimitate de camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, şi cinci zile mai târziu de Senat.

În Rusia va fi astfel interzisă orice intervenţie medicală, atât chirurgicală, cât şi medicamentoasă, pentru schimbarea sexului. Vor fi permise doar intervenţiile medicale pentru tratarea unor anomalii congenitale, a afecţiunilor genetice şi endocrine asociate cu formarea alterată a organelor genitale la copii, în urma deciziei unei comisii de experţi.

Noua lege interzice adopţiile de copii pentru persoanele care au efectuat o operaţie de schimbare de sex şi anulează căsătoriile dacă unul dintre soţi a recurs la o astfel de operaţie. Reforma constituţională rusă din 2020 a stabilit conceptul de căsătorie ca fiind exclusiv uniunea între un bărbat şi o femeie.

Trans-sexualii ruşi se tem acum de tot mai multă represiune şi mulţi dintre ei văd ca singură soluţie plecarea din Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7783 secunde