Ministrul german al Apărării: Armata se chinuie să recruteze personal

170
Ministrul german al Apărării: Armata se chinuie să recruteze personal - 1-1691052573.jpg

Articole de la același autor

Armata germană nu reuşeşte să recruteze suficient personal, în timp ce ţara a lansat o vastă modernizare a apărării sale de la invadarea Ucrainei de către Rusia, a deplâns ministrul Apărării, Boris Pistorius, citat de agenţia AFP.

„Toată lumea vorbeşte despre lipsă de personal în Bundeswehr. În acest an, avem cu 7% mai puţini candidaţi faţă de anul precedent”, a subliniat Boris Pistorius, într-o conferinţă de presă într-un centru de recrutare al armatei la Stuttgart. „Iar în timpul instruirii candidaţilor, avem o rată de abandon de 30%”, a adăugat el.

După câteva decenii de subinvestiţii, cancelarul Olaf Scholz a înfiinţat un fond special de 100 de miliarde de euro, la câteva zile după începutul războiului din Ucraina în februarie 2022, pentru modernizarea armatei germane.

Pe lângă lipsa de echipamente, armata nu atrage destui candidaţi, într-o ţară cu populaţie îmbătrânită şi unde lipsa forţei de muncă afectează toate sectoarele.

„Până în 2050, vor fi cu 12% mai puţini oameni în grupa de vârstă 15-24 de ani, de care avem nevoie în Bundeswehr”, a notat Pistorius.

Ministrul a subliniat lipsa femeilor, 10% din efective în afară de îngrijitoare, precum şi a „persoanelor provenite din imigraţie”, două categorii subreprezentate în trupe.

Printre cauzele lipsei de atractivitate a carierei, „tema echilibrului dintre viaţa profesională şi cea privată este decisivă” pentru generaţiile tinere, a remarcat Pistorius.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9597 secunde