Germania adaugă Republica Moldova şi Georgia pe lista ţărilor de origine sigure

170
Germania adaugă Republica Moldova şi Georgia pe lista ţărilor de origine sigure - 1-1693466229.jpg

Articole de la același autor

Guvernul de coaliţie din Germania a inclus Republica Moldova şi Georgia pe lista ţărilor de origine sigură, în încercarea de a reduce numărul cererilor de azil din aceste state, care sunt aproape întotdeauna respinse, relatează agenţia Reuters.

Cabinetul a adoptat un proiect de lege al ministrului de interne Nancy Faeser, ca parte a unei serii de măsuri convenite la o reuniune de două zile a cabinetului la Schloss Meseberg, un castel din afara Berlinului.

Măsura presupune că cererile de azil din aceste ţări ar putea fi procesate mai rapid şi ar putea duce la expulzări mai rapide pentru solicitanţii respinşi.

Conform datelor ministerului, 99,9% dintre cererile din ambele ţări au fost respinse în 2022 şi în prima jumătate a anului 2023.

Împreună, acestea reprezintă mai mult de o zecime din totalul cererilor respinse. Aproximativ 8.865 de persoane din Georgia şi 5.218 de persoane din Republica Moldova au solicitat azil în Germania anul trecut.

Ministerul defineşte ţările de origine sigură ca fiind cele în care, în general, nu există teama de urmărire penală din partea statului şi în care statul îşi protejează cetăţenii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3066 secunde