Polonia introduce controale la frontiera slovacă pentru a preveni imigraţia ilegală

228
Polonia introduce controale la frontiera slovacă pentru a preveni imigraţia ilegală - 1-1695713816.jpg

Articole de la același autor

Polonia a anunţat că va introduce controale la frontieră la vehiculele care sosesc din Slovacia, un alt membru al UE, pentru a combate o rută de migraţie ilegală, notează agenţia AFP.

Retorica anti-imigraţie este de ani de zile un element de bază al conservatorilor la putere din Polonia, ţară care se pregăteşte pentru alegeri generale luna viitoare. Atât Polonia, cât şi Slovacia fac parte din spaţiul european de liberă circulaţie Schengen. Reintroducerea controalelor la frontieră în spaţiul Schengen este permisă numai în circumstanţe excepţionale.

„Imigranţii ilegali tranzitează prin aşa-numita rută balcanică de-a lungul Ungariei şi Slovaciei, pentru că nu există graniţă între Polonia şi Slovacia, ci doar o frontieră Schengen”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki în campanie electorală. „L-am instruit pe ministrul de interne să introducă controale la microbuze, camionete, maşini, autobuze unde există suspiciunea de prezenţă a imigranţilor ilegali”, a adăugat el.

Slovacia a cunoscut recent o creştere a numărului de migranţi. În primele opt luni ale acestui an, ţara a detectat aproximativ 24.500 de migranţi care au intrat ilegal, majoritatea din Serbia prin Ungaria. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4891 secunde