Polonia prelungeşte controalele temporare la frontiera cu Slovacia până la 2 ianuarie 2024

265
Polonia prelungeşte controalele temporare la frontiera cu Slovacia până la 2 ianuarie 2024 - 1-1701595198.jpg

Articole de la același autor

Polonia prelungeşte controalele temporare la frontiera cu Slovacia până la 2 ianuarie 2024, ca răspuns la tentativele continue ale migranţilor de a intra de pe teritoriul slovac, transmite agenţia Reuters.

Slovacia este o ţară de tranzit pentru migranţii, în majoritatea lor din Orientul Mijlociu şi Afganistan, care încearcă să ajungă în Europa de Vest, mai ales în Germania, după ce au intrat în Uniunea Europeana prin Ungaria dinspre Serbia.

„Controalele temporare de frontieră sunt prelungite la graniţa polono-slovacă până la 2 ianuarie 2024. Inspecţiile vor continua să fie efectuate doar pe direcţia de intrare în Polonia”, a anunţat poliţia poloneză de frontieră.

Polonia, Republica Ceha şi Austria au introdus controale la frontierele cu Slovacia pe 4 octombrie. Varşovia a invocat „o ameninţare serioasă de imigraţie ilegală pe secţiunea polono-slovacă a frontierei de stat”. Măsura a fost ulterior prelungită de mai multe ori.

În mod similar, Slovacia a aprobat luna trecută o prelungire a propriilor controale temporare la frontiera cu Ungaria până pe 23 decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3711 secunde