Preşedintele Poloniei critică Bruxellesul pentru blocarea fondurilor

115
Preşedintele Poloniei critică Bruxellesul pentru blocarea fondurilor - 1-1705912937.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a criticat Comisia Europeană pentru blocarea fondurilor UE în ceea ce el a spus că a fost „o încercare de a forţa Polonia să-şi schimbe guvernul”, adăugând că este deschis negocierilor legate de schimbări în sistemul de justiţie, informează agenţia Reuters.

Precedentul guvern al Poloniei, condus de partidul naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), a fost implicat într-o dispută cu Uniunea Europeană privind reformele Varşoviei în justiţie şi statul de drept, ceea ce a dus la îngheţarea a miliarde de fonduri europene pentru Polonia.

Noul guvern pro-UE s-a angajat să recâştige accesul la bani prin restabilirea statului de drept, dar se confruntă cu rezistenţa susţinătorilor şi aliaţilor fostului partid de guvernământ, inclusiv a lui Duda şi a unor judecători de rang înalt.

„Nu am niciun dubiu în legătură cu rostul blocării banilor din Planul Naţional Redresare şi Rezilienţă de către Comisia Europeană. A fost o acţiune pur politică împotriva autorităţilor poloneze anterioare”, a declarat Duda în timpul unei conferinţe de presă la Vilnius. „O încercare de a forţa Polonia să-şi schimbe autorităţile, şi aşa am perceput-o, aşa o percep, iar evenimentele actuale nu fac decât să o confirme”, a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3091 secunde